Nyheter

Innholdsrike sensommer- og høstdager i Trøndelag i 2016

29 Dec, 2016

img

Sensommeren og høsten 2016 har vært innholdsrik for spanielinteresserte i Trøndelag.

Introkurs i søk og apportering på Frigården

Vi endte opp med kun en deltakende hund - cockeren Frodo og hans eiere, men instruktør Wenche Krogstad stilte opp og det ble noen fine økter med markeringstrening, ballsøk og litt feltsøk på Frodo. Wenches cocker Malin var demohund. Alt i alt ble det en vellykket kveld med flinke og ivrige hunder og interesserte og hyggelige kursdeltakere.

Introduksjonskurs i blodspor

Vidar Sagmyr holdt to nye introduksjonskurs i blodspor i august. Kursene har gitt resultater. En av deltakerne, Irene Myklebust med cockeren Scott, har fått flere flotte premieringer på blodsporprøver.

Grunnkurs i apportering

Sissel Adde og Cathrine Olaussen Overvik holdt et grunnkurs i apportering på området vårt på Byneset 27. august. Her ble det lagt vekt på de ulike momentene i apporttreningen, og alle fikk nyttige tips til morsom og bra trening.

Apportkurs for viderekomne

Elisabeth Dahl Olsen holdt et kurs for seks entusiastiske deltakere og to observatører på Frigården 20.-21. august. Nærsøk, markeringer, dobbeltmarkeringer og stoppsignal ble nye ord i vokabularet til kursdeltakerne. Se bilder i artikkelen om apportering.

Jaktanleggsprøve

Avdelingen arrangerte jaktanleggsprøver på Støren 10. og 11. september. Dommere var Monica G Holthe og Dag Hassel, og prøveleder var Jens Holthe. Vi gratulerer Solveig Holt med Ch Mompesson Escourt, Benton Run Duck Run og Ursa Major's Seven Seas, Susanne Halvarsson med Hollivera's Untouchable, Ingrid Norén med Searoad's Next On Track, Mascha Meland med Winton Pocket Full of Sunshine, Vanja Sliwa med Winton All In og Pia Sivertsen med Mi Mio’s Devorah med bestått jaktanleggsprøve!

Klippekurs
Den 11. og 17. september ble det arrangert klippekurs på området vårt på Byneset. Den første dagen var det fokus på amerikansk cocker spaniel og cocker spaniel, mens det var engelsk springer og welsh den påfølgende helgen. Tone Gausdal, Bodil Holm, Ida Vikaune, Silje Lindseth Havstein og Kathrine Moen Bratteng var instruktører.

Kurs i spanielklipp for hundesalongen York

I oktober ble vi kontaktet av hundesalongen York på Lade Arena, med spørsmål om vi kunne tilby de ansatte et kurs i spanielklipp. Vi satte stor pris på henvendelsen og våre beste folk laget raskt et opplegg for dem. Ingunn Morseth, Ida Vikaune, Vanja Sliwa og Vibeke Paulsen stilte opp og ga dem sine beste råd i faget. Både bruksklipp og utstillingsklipp på rasene cocker, amerikaner og springer ble gjennomgått.

Helgekurs i spanieljakt

Peder Zeiner Christiansen holdt kurs i spanieljakt på området vårt på Byneset 22.-23. oktober. Kurset ble tilpasset den enkelte deltaker og fikk meget gode tilbakemeldinger.

Sosiale treff

I tillegg til de nevnte aktivitetene har det vært flere treff og treninger på området på Byneset.